Nasz produkt
Poznaj nasz zamiennik jajka
myEgg to płynny, roślinny zamiennik kurzego jaja. Wegańskie jajka to produkt stworzony z myślą o każdym, kto z różnych powodów w codziennej diecie chce ograniczyć spożycie kurzych jaj.
Praktykujesz wegański styl życia lub masz specjalną dietę? Koniecznie spróbuj myEgg i zobacz, jak łatwo zastąpić jajka.
Jest pyszny!
Smakiem nie odbiega od jajka kurzego
Prosty w przygotowaniu
Z wysoką zawartością pełnowartościowego białka
Jest w 100% roślinny i odpowiedni dla wegan
Co znajdziesz w składzie myEgg?
Wegańskie jajka myEgg zostały opracowane w taki sposób, aby pod względem wartości odżywczej, jak najbardziej przypominały kurze jaja. Co dokładnie znajdziemy w środku?
- Nasiona konopi – W kompozycji składu myEgg wykorzystaliśmy nasion konopi Cannabis sativa L., czyli konopi siewnych. Białko w nasionach konopi zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne. Ponadto, nasiona konopi dostarczają nienasyconych kwasów tłuszczowych i zawierają idealną proporcję kwasów omega-6 do omega-3 (3:1). Ma to szczególne znacznie w kontekście zdrowia serca i układu krążenia.
- Białko grochu – jest źródłem aminokwasów egzogennych oraz cechuje się wysoką przyswajalnością. W idealnym stopniu dopełnia ilość niezbędnych aminokwasów pochodzących z nasion konopi. Dzięki temu myEgg jest źródłem pełnowartościowego i dobrze przyswajalnego białka.
- Inulina – jest rodzajem błonnika pokarmowego, który pełni rolę prebiotyku. To substancja, która sprzyja korzystnemu rozwojowi prawidłowej flory bakteryjnej w jelitach, a tym samym korzystnie na zdrowie.
- Czarna sól Kala Namak – zawiera związki siarki, które nadają intensywnego jajecznego aromatu. Dzięki czarnej soli nasze wegańskie jajka odwzorowują smakiem swoje standardowe odpowiedniki.
Jak przygotować wegańskie jajka myEgg?
myEgg to wegański substytut jajka, dzięki któremu przygotujesz pyszne śniadanie takie jak jajecznica, naleśniki czy placki. Sprawdzi się również jako zamiennik jajka w słodkich, jak i wytrawnych wypiekach.
Jak przygotować à la jajecznicę? Wystarczy wstrząsnąć butelkę, wylać na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyć jak tradycyjną jajecznicę! Dopraw do smaku według uznania.
To naprawdę bardzo proste — nie tylko w przypadku jajecznicy, ale także innych potraw, które w przepisie zawierają jaja. Wykorzystaj wegańskie jajka i zapomnij o utrudnieniach w trakcie gotowania.